Novas

‘Artesanía no prato’ impulsará en Agolada a unión entre a alta cociña galega e as pezas artesanais

2-7-2019

A proposta, na que colabora Galicia Calidade, forma parte do Corazón da Artesanía, que organiza a Xunta no conxunto histórico-artístico dos Pendellos de Agolada entre o 5 e o 7 de xullo Os chefs do Grupo Nove Lucía Freitas, Javier Rodríguez Ponte “Taky” e Héctor López, así como o chef Alén Tarrío, realizarán showcookings con produtos galegos que presentarán en pezas de Artesanía de Galicia O encontro inclúe tamén unha cata de viños galegos, a cargo da enóloga Cristina Murga, e un taller do barista Óscar de Toro A oferta gastronómica complétase con 47 expositores de produtos gourmet e 3 food-trucks

O Corazón da Artesanía. VIII Encontro da Artesanía Tradicional e Popular de Galicia, que organiza a Xunta nos Pendellos de Agolada (Pontevedra), do 5 ao 7 de xullo, inclúe un ano máis na súa programación a iniciativa Artesanía no Prato, un proxecto no que a Artesanía de Galicia se une coa cociña galega máis vangardista a través de demostracións gastronómicas de prestixiosos chefs galegos.

Nun espazo único como é o conxunto histórico-artístico dos Pendellos, os asistentes aos showcookings poderán degustar menús elaborados por prestixiosos profesionais da mellor gastronomía galega e servidos en pezas de Artesanía de Galicia. Os cociñeiros do Grupo Nove Lucía Freitas (unha estrela Michelin e un Sol Repsol), Héctor López (dous Soles Repsol) e Javier Rodríguez Ponte “Taky”, así como o chef Alén Tarrío, realizarán demostracións culinarias durante a próxima fin de semana nas que empregarán pezas de cestería tradicional: de Antonio Suárez Dávila (Vigo); cerámica dos obradoiros de Laura Delgado (Cambre); Ojea Estudio (Vigo); Branqueta (A Coruña); Nacho Porto (Carnota); Regal Cerámica (Viveiro); e Fernando Porto (A Estrada).

Empregaranse tamén cestas elaboradas con corda de algodón do obradoiro Degerónimo (Santiago de Compostela) e encaixes de Concha Canoura (Culleredo). Os cubertos serán de Celso Núñez Ferreiro (A Fonsagrada), as pezas de madeira estarán elaboradas por Armaior (Quiroga), Atalanta Madera (A Estrada), Lorenzo Design (Santiago de Compostela) e Ferradáns (A Estrada).

As sesións de showcooking iniciaranse o venres ás 15,00 horas, con Lucía Freitas, do restaurante A Tafona (Santiago de Compostela). O sábado o cociñeiro Héctor López, do Restaurante España (Lugo), realizará dúas demostracións, ás 13,30 e ás 15,00 horas, mentres que Alén Tarrío, do Pampín Bar (Santiago de Compostela), encargarase da demostración a partir das 20,30 horas. O domingo, será Javier Rodríguez Ponte “Taky”, do Catering Boketé (A Coruña), o que se encargará de realizar dous espectáculos gastronómicos, ás 13,30 horas e ás 15,00 horas.

A programación de Artesanía no Prato completarase con dúas degustacións que terán lugar no mesmo espazo que os showcooking. O venres ás 20,00 horas está previsto realizar unha cata de viños certificados por Galicia Calidade, a cargo da enóloga Cristina Murga e o domingo ás 19,00 horas o barista Óscar de Toro dirixirá o taller Sensacións do Sabor.

Para poder asistir a calquera das actividades de Artesanía no Prato é preciso inscribirse previamente no teléfono 692 843 313 (en horario de 9,00 horas a 14,00 horas) ou no correo electrónico info@comunic-artecomunicacion.com.

Produtos gourmet

Estes showcooking e degustacións forman parte dunha oferta gastronómica que se complementa con 47 expositores de produtos gourmet (14 da provincia da Coruña, 10 de Lugo, 6 de Ourense e 17 de Pontevedra). Haberá postos de viños, licores, proxectos innovadores de conservas, produtos elaborados con castaña, fabas, cervexas artesás, embutidos de porco e galo celta, meles e doces, entre outros, e nas proximidades dos Pendellos estarán a disposición dos visitantes 3 food trucks.

O proxecto Artesanía do Prato foi unha iniciativa que botou a andar na segunda edición do Corazón da Artesanía (en 2013) grazas á colaboración de cociñeiros do Grupo Nove que comezaron a empregar pezas da marca. Esta iniciativa está a medrar co paso de cada edición e permite que talleres de artesanía de diferentes oficios entren en contacto directo con profesionais do sector da gastronomía. Froito destes anos de traballo están a xurdir proxectos de colaboración entre artesáns e cociñeiros que cada vez son máis numerosos.

O Corazón da Artesanía, impulsado pola Consellería de Economía, Emprego e Industria, convértese cada ano nun evento integral de divulgación e de posta en valor da artesanía e dos oficios artesáns, así como da súa interrelación con outras disciplinas artísticas, a través dun amplo programa de actividades. Ademais dos postos de exposición e venda, cun total de 66 artesáns de 27 oficios diferentes e 47 expositores de produtos de alimentación, durante os tres días que dura o evento os visitantes poderán ver demostracións de oficios tradicionais e participar nos obradoiros abertos para todos os públicos nos que iniciarse na artesanía.